1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

На КП «Харківводоканал» пройшло відкрите обговорення тарифів

На КП «Харківводоканал» пройшло відкрите обговорення тарифів

Відкрите обговорення нових тарифів пройшло сьогодні, 2 квітня, на комунальному підприємстві «Харківводоканал».

В обговоренні взяли участь заступник Харківського міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко, генеральний директор КП «Харківводоканал» Віталій Панов, заступник начальника відділу Національної комісії, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг у Харківській області (НКРЕКП) Тетяна Мірошниченко, співробітники підприємства, представники громадських організацій і харків'яни.

Згідно з розрахунками, для населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, послуга з централізованого постачання холодної води має скласти 10,95 грн/куб. м (без ПДВ), а послуга центрального водовідведення - 5,58 грн/куб. м (без ПДВ).

Для жителів приватного сектора, бюджетних організацій тощо послуга з централізованого постачання холодної води складе 10,21 грн/куб. м (без ПДВ), централізованого водовідведення - 5,22 грн/куб. м (без ПДВ).

Підвищення тарифів пов'язане зі зростанням цін на реагенти, витрат на оплату праці, оплату податків і зборів та ін.

«З липня минулого року вартість реагентів зросла на 221%, і це серйозні фінансові втрати для підприємства. Також ми намагаємося утримати працівників, постійно підвищуємо їм зарплату. Торік підвищували тричі, а в лютому - ще на 9% і будемо зберігати цю тенденцію. Сподіваємося, що комісія прислухається до наших аргументів і затвердить нові тарифи, тому що до сьогоднішнього дня підприємство зазнає збитків», - зазначив Віталій Панов.

Тепер запропоновані тарифи впродовж 10 днів мають бути розглянуті в НКРЕКП і, у випадку їх схвалення комісією, наберуть чинності після опублікування.

Фотогалерея

02 квітня 2019, 13:11 Распечатать статью

все новости

Вгору