1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

Німецький банк «KfW» готовий надати Харкову кредит на 52 мільйона євро

Німецький банк «KfW» готовий надати Харкову кредит на 52 мільйона євро

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 8 червня, провів зустріч з представниками Німецького банку розвитку «KfW» з питання надання кредитних коштів місту Харкову на оновлення муніципальної інфраструктури.

Сторони обговорили можливості співпраці Харкова та «KfW» щодо реконструкції об'єктів КП «Харківводоканал» і модернізації 60 шкіл і дитсадків із застосуванням енергоефективних технологій.

Як повідомила керівник відділення «KfW» у Східній Європі Маріон Кнііш, банк готовий виділити 52 млн євро кредитних коштів і додатково 3 млн євро у вигляді гранту на комплексний проект «Реконструкція та реновація муніципальної інфраструктури міста Харкова». Це дозволить реконструювати діючі насосні станції з заміною технічно зношених ділянок водопроводу і розподільних мереж (32 млн євро), а також провести реконструкцію 60 об'єктів бюджетної сфери із застосуванням енергоефективних технологій (16 млн євро). Ще 7 млн ​​євро «KfW» планує використати на експертні та консультативні послуги в рамках реалізації проекту.

Як повідомили представники німецького банку, кредит буде виданий на 30 років під 2% річних з 10-річним пільговим періодом. Для надання кредиту необхідні державні гарантії. Підготовча процедура до видачі кредитних коштів займе приблизно один рік.

Ігор Терехов зазначив, що для міста Харкова подібна фінансова допомога буде вкрай важливою.

«Для нас дуже актуальним є проект по «Харківводоканалу», адже ми зобов'язані забезпечити Харків стабільною системою водопостачання. Саме технічне переоснащення старих насосних станцій, встановлення сучасного устаткування дозволить ефективно забезпечувати місто водою впродовж багатьох років. Також ми хочемо оснастити новітніми енергозберігаючими технологіями наші дитячі садки і школи. Для бюджету міста це значна сума, тому ми зацікавлені реалізувати цей проект за допомогою наших європейських партнерів», - зазначив Ігор Терехов.

Фотогалерея

08 червня 2018, 16:29 Распечатать статью

все новости

Вгору