1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

Несанкціоновані скидання в стічні води є однією з причин руйнування каналізаційних колекторів

Несанкціоновані скидання в стічні води є однією з причин руйнування каналізаційних колекторів

Несанкціоновані скидання в стічні води промисловими підприємствами є однією з причин руйнування каналізаційних колекторів.

Як повідомив сьогодні, 12 березня, заступник директора комплексу «Харківводовідведення» КП «Харківводоканал» Ігор Вороненко, по проспекту Гагаріна, 354 проводяться роботи з заміни залізобетонного каналізаційного колектора діаметром 1500 мм.

За його словами, однією з основних причин руйнування залізобетонних колекторів є газова корозія, яка відбувається внаслідок підвищеної концентрації хімічних сполук в стоках, що скидаються в стічні води промисловими підприємствами.

«Даний колектор транспортує стоки від житлових мікрорайонів Рогань і ХТЗ, а також промислових підприємств Роганського промвузла на Міські очисні споруди №2. КП «Харківводоканал» власними силами проводить роботи по відновленню колектора. Роботи ведуться методом санації без відключення стоків, щоб абоненти підприємства не відчували незручностей», - повідомив Ігор Вороненко.

Заступник директора комплексу «Харківводовідведення» також зазначив, що в ході робіт використовуються сучасні модулі поліетиленових труб, котрі не піддаються газовоій корозії і більш довговічні, ніж виконані із залізобетону.

Фотогалерея

12 березня 2018, 15:42 Распечатать статью

все новости

Вгору