1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

У Харкові почнуть встановлювати сучасні пожежні гідранти нового зразка

У Харкові почнуть встановлювати сучасні пожежні гідранти нового зразка

КП «Харківводоканал» спільно з Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області проводить випробування нових моделей пожежних гідрантів.

Зокрема сьогодні, 15 грудня, на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Харківської області пройшли спільні випробування дослідного зразка пожежного гідранта наземного типу, наданого однією з польських фірм-виробників.

Як повідомив, начальник служби водопровідних мереж Слобідського району Комплексу «Харьківводопостачання» Олексій Мацюк, подібні гідранти планується встановлювати поблизу великих соціальних об'єктів, де існує високий ступінь пожежонебезпеки і велике скупчення людей.

«Даний гідрант виконаний з чавуну. Його переваги полягають в тому, що в ньому передбачено швидке підключення і пуск води на пожежну машину. На даний гідрант неможливо припаркувати автомобіль і до нього завжди є доступ, на відміну від підземних, які знаходяться в оглядових колодязях», - зазначив Олексій Мацюк.

За його словами, також в подібних гідрантах передбачені відривні болти на випадок якщо їх збиває автомобіль. Коли з якоїсь причини гідрант відривається і падає, то спрацьовує автоматичний клапан, який моментально перекриває подачу води. Крім того, в них встановлено спускника води на зимовий період на випадок, щоб усередині гідранта не замерзала вода.

Наступний етап випробування нових гідрантів запланований на зимовий період, щоб перевірити працездатність даного зразка при мінусових температурах.

Фотогалерея

15 грудня 2017, 15:26 Распечатать статью

все новости

Вгору