1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

КП «Харківводоканал» проводить заміну водопровідної магістралі по Бурсацькому узвозу

КП «Харківводоканал» проводить заміну водопровідної магістралі по Бурсацькому узвозу

Комунальне підприємство «Харківводоканал» проводить заміну водопровідної магістралі по Бурсацькому узвозу.

Як повідомив сьогодні, 30 вересня, заступник директора комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Дмитро Крижановський, роботи на даній ділянці виконуються без перекриття вулично-дорожнього руху і руйнування асфальтобетонного покриття.

«Роботи виконуються безтраншейним способом, а саме горизонтально спрямованим бурінням без відключення абонентів від водопостачання. Після проведення робіт з буріння і укладання нової поліетиленової труби, термін служби якої більше 50 років, ми тимчасово відключимо водопостачання на період перепідключення до нової магістралі. На цей час буде здійснено підвіз води автоцистернами підприємства», - зазначив Дмитро Крижановський.

За словами директора компанії-підрядника, яка виконує роботи на даній ділянці, Анатолія Мартинюка, технологія горизонтально спрямованного буріння дозволяє не тільки не руйнувати дорожнє покриття і ландшафт, а й проводити роботи в стислі терміни.

«У бурі знаходиться спеціальний датчик і навігаційна система, яка передає сигнал оператору, керуючому цим буром. За сьогоднішній день ми прокладемо 180 метрів водогону, а відкритим способом дані роботи зайняли б близько тижня», - пояснив Анатолій Мартинюк.

Також бригади КП «Харківводоканал» проводять роботи по заміні технічно-зношених водопровідних мереж по вулиці Клочківській, 115, проспекту Олександрівському, 69, вулиці Конєва та за іншими адресами.

У 2017 році бригади підприємства переклали понад 16 кілометрів водопровідних мереж. Всього в планах на 2017 рік запланована перекладка 20 км.

Фотогалерея

30 вересня 2017, 14:03 Распечатать статью

все новости

Вгору