1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

У Харкові відкрили меморіальну дошку Івану Корінько

У Харкові відкрили меморіальну дошку Івану Корінько

Відкриття меморіальної дошки Генеральному директору КП «Харківводоканал» (2011 - 2016 рр.), професору, Заслуженому працівнику сфери послуг України Івану Васильовичу Корінько відбулося сьогодні, 21 серпня, в його день народження на будівлі по проспекту Ювілейному, 28-А.

Автором меморіальної дошки став харківський скульптор Олександр Рідний.

У заході взяли участь заступник Харківського міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко, Генеральний директор КП «Харківводоканал» Віталій Панов, директор Департаменту житлово-комунального господарства, розвитку та інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк, Почесний громадянин міста Харкова Михайло Пилипчук, Президент асоціації «Укрводоканалекологія» Юрій Жерліцин, заступники Харківського міського голови, директори департаментів Харківської міської ради, голови районних адмініністрацій, депутати Харківської міської ради, представники керівництва КП «Харківводоканал», співробітники комплексів «Харківводопостачання» і «Харківводовідведення», родичі, друзі, які поклали квіти до меморіальної дошки.

Як зазначив заступник Харківського міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко, Іван Корінько вніс неоціненний вклад в розвиток житлово-комунальної інфраструктури міста.

«Я б хотів сказати слова подяки всім тим, хто зібрався в цей день, щоб вшанувати пам'ять Івана Васильовича. Наша основна задача - це продовжити і зміцнити всі його справи і починання. Слова нічого не значать без тих справ, які ми повинні продовжувати після його смерті», - зазначив Андрій Руденко.

За словами Генерального директора КП «Харківводоканал» Віталія Панова, Іван Корінько був видатним керівником і професіоналом своєї справи.

«Нам усім дуже не вистачає Івана Васильовича. Бракує його досвіду і знань, його розсудливості. Це людина, яка внесла великий внесок у розвиток міста, науки і житлово-комунального господарства. Дуже символічно, що ми відкриваємо меморіальну дошку напередодні святкування Дня міста і Дня Незалежності і це підкреслює важливість даного заходу», - зазначив Віталій Панов.

Іван Васильович Корінько народився 21 серпня 1948 року в с. Малижино Золочівського району Харківської області. Громадянин України.

Після закінчення в 1965 році Харківського ПТУ-19 почав свою трудову діяльність теслею будівельного тресту «Південспецбуд». Працював трубоукладачем, майстром, виконробом, старшим виконробом спеціалізованого ремонтно-будівельного управління виробничого управління каналізаційного господарства міста, будував водопровідні та каналізаційні споруди в м.Харкові.

У 1975 році без відриву від виробництва закінчив Харківський інженерно-будівельний інститут. Спеціальність - промислове та цивільне будівництво. Кваліфікація - інженер-будівельник.

У період з 1979 по 1995 рік працював начальником Безлюдівських очисних споруд, начальником підприємства по експлуатації каналізаційних мереж і насосних станцій, директором комплексу «Харківводовідведення».

З 1995 по 2011 рік - генеральний директор КП «Харківкомуночиствод».

У 2012 році КП КГ «Харківкомуночиствод» перейменовано в КП «Харківводоканал», в цьому ж році був призначений генеральним директором даного підприємства.

З листопада 2015 року - заступник генерального директора - директор Департаменту зі стратегічного розвитку, науці та інвестицій КП «Харківводоканал».

Учасник ліквідації наслідків техногенної аварії на Диканівських очисних спорудах м.Харкова, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Має Почесне звання «Заслужений працівник сфери послуг України», лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, професор, доктор технічних наук, дійсний член академії екології та будівництва України, заслужений працівник сфери послуг України, неодноразовий лауреат конкурсу «Ділова людина України» і «Харків'янин року».

У періоди 1998-2002 рр., 2002-2006 рр., І 2010-2015 рр. обирався депутатом Харківської міської ради.

Фотогалерея

21 серпня 2017, 11:38 Распечатать статью

все новости

Вгору