1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

На КП «Харківводоканал» відбулися відкриті слухання про встановлення тарифів на наступний рік

На КП «Харківводоканал» відбулися відкриті слухання про встановлення тарифів на наступний рік

Відкриті слухання про встановлення тарифів на водопостачання та водовідведення на 2018 рік відбулися сьогодні, 8 серпня, на КП «Харківводоканал», відповідно до постанови НКРЕКП від 30.06.2017 №866.

У слуханнях взяли участь заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко, Генеральний директор КП «Харківводоканал» Віталій Панов, начальник відділу Національної комісії, яка здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг в Харківській області (НКРЕКП) Василь Без'язичний, представники громадських організацій, активні харків'яни, співробітники КП «Харківводоканал».

Як повідомив генеральний директор КП «Харківводоканал» Віталій Панов, ці тарифи поки тільки підлягають обговоренню. Всі харків'яни можуть внести свої пропозиції щодо їх формування, звернувшись на підприємство. Всі зауваження врахують, а потім передадуть регулятору тарифів - НКРЕКП. У Нацкомісії зроблять відповідні розрахунки, після чого проект документа буде розміщений на сайті регулятора і ще близько двох місяців буде підлягати обговоренню.

«Тариф стверджує НКРЕКП. Наприклад, ми включаємо в нього нормативні витрати хлору, а вони беруть фактичний, в результаті розмір тарифу зменшується. Тобто тариф буде нижче прогнозованої суми. Встановлення тарифу - це не догма, а процес, який йде півроку», - зазначив Віталій Панов.

Незважаючи на те, що і міська влада, і співробітники підприємства готові прийняти конструктивні пропозиції, сьогодні на відкритому обговоренні їх надійшли одиниці. Частина радикально налаштованих людей, які називають себе активістами, намагалися зірвати обговорення. Кілька годин вони не вносили корективи, а говорили про те, що захід потрібно перенести.

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко зазначив, що вся процедура обговорення нових тарифів проходить відповідно до законодавства. На сайті КП «Харківводоканал» в розділі «Повідомлення» розміщено всю необхідну інформацію.

«Ви не були на обговореннях, коли підвищувався тариф на газ, коли росла ціна на електроенергію. Ви націлені не на роботу, а на те, щоб зірвати обговорення », - звернувся до активістів Андрій Руденко.

При цьому він зазначив, що відкриті обговорення - це не міські громадські слухання. В цьому випадку харків'яни можуть висловити свої пропозиції не тільки сьогодні, але і в будь-який інший день. Їх готові почути, прописати і направити на розгляд НКРЕКП.

Як повідомили економісти підприємства, підвищення тарифів - це вимушений крок. Якщо тарифи не змінити, «Харківводоканал» почне працювати в збиток. На підвищення тарифів вплинули кілька факторів: збільшення витрат на оплату електроенергії - більш ніж на 30%, збільшення витрат на оплату праці в зв'язку з підвищенням мінімальної заробітної плати - на 42,8%, а також зростання цін на реагенти, паливно-мастильні матеріали, збільшення витрат на ремонти, ставок податків і зборів, вартості опалення. Витрати на амортизаційні відрахування з центрального водопостачання зросли на 49,7%, з централізованого водовідведення - на 39,5%.

Фотогалерея

08 серпня 2017, 16:04 Распечатать статью

все новости

Вгору