1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

НКРЕ встановила нові тарифи на послуги водопостачання та водовідведення

Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, (НКРЕ) прийнято постанови №1673 і №1674, якими КП «Харківводоканал» 4 листопада 2016 року було встановлено нові тарифи. Про це сьогодні, 8 листопада, повідомила заступник генерального директора КП «Харківводоканал» - директор Фінансово-економічного департаменту Яна Хайло.

Як зазначила заступник генерального директора КП «Харківводоканал» - директор Фінансово-економічного департаменту, за отримані послуги з водопостачання та водовідведення до 4 листопада споживачі будуть платити за старими тарифами, а з 4 листопада - вже відповідно до нових.

«У середньому підвищення тарифів відбулося на 25% за рахунок збільшення статей електроенергії. Так як найбільша стаття витрат у нас по електроенергії, то у зв'язку з її зростанням більш ніж на 5%, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, переглянула тарифи і встановила їх 4 листопада», - повідомила Яна Хайло.

Заступник генерального директора КП «Харківводоканал» - директор Фінансово-економічного департаменту пояснила, що з 4 листопада 2016 року споживачі, які не є суб'єктами господарювання, будуть платити 7,932 грн за 1 м³ води з ПДВ за послугу централізованого водопостачання та 4,272 грн за 1 м³ стоків з ПДВ за послугу централізованого водовідведення. У свою чергу, споживачі, які є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, будуть платити 3,384 грн за 1 м³ води з ПДВ за послугу централізованого водопостачання і 1,236 грн - за 1 м³ стоків з ПДВ за послугу централізованого водовідведення.

Тариф на послугу з централізованого постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових систем) становить - 8,74 грн за 1 м³ води з ПДВ; а на послугу централізованого водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) - 4,72 грн за 1 м³ стоків з ПДВ.

Яна Хайло також додала, що з 2014 року тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення піднімалися всього 3 рази, а на електроенергію - 15 разів.

Довідка. З 4 листопада 2016 року набули чинності постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, від 29.09.2016 № 1673 «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, від 16 червня 2016 року №1141» (додаток) і № 1674 «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, від 26 листопада 2015 року № 2868» (додаток), якими КП« Харківводоканал» встановлені нові тарифи.

Більш детально з новими тарифами можна ознайомитися в розділі «Тарифи та норми».

08 листопада 2016, 14:04 Распечатать статью

все новости

Вгору