1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

У жовтні Краснопавлівське водосховище поповниться водою з Дніпра

У жовтні почнеться прокачування води з річки Дніпро до Краснопавлівського водосховища.

Про це сьогодні, 23 вересня, повідомив директор комплексу водопідготовки «Дніпро» КП «Харківводоканал» Максим Панченко. За його словами, 17 жовтня вода з річки Дніпро почне надходити до Краснопавлівського водосховища по каналу «Дніпро-Донбас», і почнеться прокачування води в обсязі 110 млн куб. м.

«Наприкінці листопада - початку грудня ми отримаємо дніпровську воду відмінної якості. На цю подію ми чекали три роки. Було написано безліч листів і звернень від міської, обласної влади та керівництва підприємства до Кабінету Міністрів і Верховної Ради України. В результаті в цьому році держава виділила 60 млн грн. на прокачування води по каналу «Дніпро-Донбас». Ці кошти повністю підуть на оплату електроенергії для насосів, які будуть качати воду», - підкреслив Максим Панченко.

Довідка. Краснопавлівське водосховище (обсяг 410 млн м³, 140 км від м. Харкова) - друге за потужністю джерело питного водопостачання міста. Водосховище запроектовано як наливне, сезонного регулювання, водообмін в якому повинен проводиться 2 рази на рік - в осінній і весняний періоди.

23 вересня 2016, 16:28 Распечатать статью

все новости

Вгору